Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ciasta. Dokładnie je wyrób. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj gorącej wody. Przełóż ciasto do formy i na 45-50 minut wstaw do piekarnik nagrzanego do temperatury 190oC. Ciasto jest upieczone, gdy włożony do niego patyczek jest suchy.
Po upieczeniu przełóż ciasto na duży płaski talerz.
Ubij śmietanę na krem, dodaj cukier do smaku, możesz również dodać odrobinę cukru wanilinowego. Posmaruj ubitą śmietaną boki tortu i posyp je startą czekoladą (najlepiej gorzką).
Osącz mandarynki z syropu, ale syrop zachowaj. Nakłuj tort w kilku miejscach i strzykawką wpuść sok z mandarynek.
Posmaruj wierzch tortu bitą śmietaną, wyrównaj, ułóż cząstki mandarynek i szprycą do
ciasta. Dokładnie je wyrób. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj gorącej wody. Przełóż ciasto do formy i na 45-50 minut wstaw do piekarnik nagrzanego do temperatury 190oC. Ciasto jest upieczone, gdy włożony do niego patyczek jest suchy.<br>Po upieczeniu przełóż ciasto na duży płaski talerz.<br>Ubij śmietanę na krem, dodaj cukier do smaku, możesz również dodać odrobinę cukru wanilinowego. Posmaruj ubitą śmietaną boki tortu i posyp je startą czekoladą (najlepiej gorzką).<br>Osącz mandarynki z syropu, ale syrop zachowaj. Nakłuj tort w kilku miejscach i strzykawką wpuść sok z mandarynek.<br>Posmaruj wierzch tortu bitą śmietaną, wyrównaj, ułóż cząstki mandarynek i szprycą do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego