deser. Posyp go startą na tarce czekoladą, najlepiej deserową, do dekoracji możesz również wykorzystać dowolne owoce sezonowe, na przykład maliny, poziomki lub jagody, oraz rodzynki, drobno posiekane orzechy włoskie i migdały . Ozdób każdą porcję listkiem świeżej mięty.<br>RADA: deser będzie miał lepszy smak, jeśli do piany z białek dodasz szczyptę cukru waniliowego lub odrobinę soku z cytryny.<br><gap><br>CIASTO<br>TORT WINOGRONOWY<br>Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal<br>Ciasto: <br>200 g mąki,<br>2 łyżki stołowe kakao,<br>80 g cukru,<br>1 jajko,<br>80 g masła,<br>szczypt proszku do pieczenia<br>Krem i dekoracja:<br>400 g winogron,<br>2 łyżki stołowe żelatyny,<br>2 jajka, <br>100 g