Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
deser. Posyp go startą na tarce czekoladą, najlepiej deserową, do dekoracji możesz również wykorzystać dowolne owoce sezonowe, na przykład maliny, poziomki lub jagody, oraz rodzynki, drobno posiekane orzechy włoskie i migdały . Ozdób każdą porcję listkiem świeżej mięty.
RADA: deser będzie miał lepszy smak, jeśli do piany z białek dodasz szczyptę cukru waniliowego lub odrobinę soku z cytryny.

CIASTO
TORT WINOGRONOWY
Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal
Ciasto:
200 g mąki,
2 łyżki stołowe kakao,
80 g cukru,
1 jajko,
80 g masła,
szczypt proszku do pieczenia
Krem i dekoracja:
400 g winogron,
2 łyżki stołowe żelatyny,
2 jajka,
100 g
deser. Posyp go startą na tarce czekoladą, najlepiej deserową, do dekoracji możesz również wykorzystać dowolne owoce sezonowe, na przykład maliny, poziomki lub jagody, oraz rodzynki, drobno posiekane orzechy włoskie i migdały . Ozdób każdą porcję listkiem świeżej mięty.<br>RADA: deser będzie miał lepszy smak, jeśli do piany z białek dodasz szczyptę cukru waniliowego lub odrobinę soku z cytryny.<br>&lt;gap&gt;<br>CIASTO<br>TORT WINOGRONOWY<br>Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal<br>Ciasto: <br>200 g mąki,<br>2 łyżki stołowe kakao,<br>80 g cukru,<br>1 jajko,<br>80 g masła,<br>szczypt proszku do pieczenia<br>Krem i dekoracja:<br>400 g winogron,<br>2 łyżki stołowe żelatyny,<br>2 jajka, <br>100 g
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego