Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
2. Na tacy układaj warstwami żółty ser i szynkę, przekładając je serkiem homogenizowanym. Gdy serek dobrze zgęstnieje, pokrój całość w małe kostki. Ponadziewaj je na wykałaczki. Koreczki ozdób kawałkami oliwek i natką.

Torcik bezowy
(Z KREMEM CAPUCCINO)
Produkty na 8 porcji:
3 białka, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 torebka cukru waniliowego, 20 dag cukru, 1/2 l kremówki, 2 łyżki kawy cappucino (instant), 5 dag migdałów w słupkach, winogrona
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Białka ubij z sokiem z cytryny. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Macę umieść w szprycy i na wyłożonej pergaminem blasze, wyciśnij dwa koła o średnicy ok. 16 cm. Piecz
2. Na tacy układaj warstwami żółty ser i szynkę, przekładając je serkiem homogenizowanym. Gdy serek dobrze zgęstnieje, pokrój całość w małe kostki. Ponadziewaj je na wykałaczki. Koreczki ozdób kawałkami oliwek i natką.<br>&lt;gap&gt;<br>Torcik bezowy<br>(Z KREMEM CAPUCCINO)<br>Produkty na 8 porcji:<br>3 białka, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 torebka cukru waniliowego, 20 dag cukru, 1/2 l kremówki, 2 łyżki kawy cappucino (instant), 5 dag migdałów w słupkach, winogrona<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Białka ubij z sokiem z cytryny. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Macę umieść w szprycy i na wyłożonej pergaminem blasze, wyciśnij dwa koła o średnicy ok. 16 cm. Piecz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego