Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 20
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
wydaje. Równie epokowym, a kto wie czy nie większym przełomem w historii człowieka rozumnego było ulepienie pierwszego pieroga, choć nie jest pewne, że był to pieróg ruski. Do takich ewidentnych prawd doszedłem po wizytach na Festiwalu Pierogowym, odbywającym się w salach restauracyjnych hoteli ORBIS - "Giewont" i "Kasprowy".
Fachowa promocja tej czadowej imprezy zawiodła mnie do "Kasprowego", w którym z niecierpliwością oczekiwałem godziny 13.00. Punktualnie o czasie, w pustej zupełnie sali odegraliśmy, tzn. ja i kucharze i kelnerzy spektakl pt. "Czar pieroga".
Podano menu, a w nim zupy: barszcz czerwony z uszkami - 5 zł, barszcz czerwony wykwintny - piróg z brokułami 7
wydaje. Równie epokowym, a kto wie czy nie większym przełomem w historii człowieka rozumnego było ulepienie pierwszego pieroga, choć nie jest pewne, że był to pieróg ruski. Do takich ewidentnych prawd doszedłem po wizytach na Festiwalu Pierogowym, odbywającym się w salach restauracyjnych hoteli ORBIS - "Giewont" i "Kasprowy".<br>Fachowa promocja tej czadowej imprezy zawiodła mnie do "Kasprowego", w którym z niecierpliwością oczekiwałem godziny 13.00. Punktualnie o czasie, w pustej zupełnie sali odegraliśmy, tzn. ja i kucharze i kelnerzy spektakl pt. "Czar pieroga".<br>Podano menu, a w nim zupy: barszcz czerwony z uszkami - 5 zł, barszcz czerwony wykwintny - piróg z brokułami 7
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego