Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 07.30
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
nie wiadomo było, jak te skóry konserwować. Każdy myślał, że wystarczy włożyć do worka z solą i zanieść na strych. Opracowano jednak sposób konserwacji i dzięki temu udaje się przechowywać skóry dłużej bez szwanku - zdradza H. Naranowicz.

Barszcz z jajami

Lubuskie plasuje się na pierwszym miejscu w kraju i w czołówce światowej pod względem hodowli strusia. Do niedawna hodowcy zarabiali głównie na skórach i jajkach. Teraz rozpoczął się boom na mięso. Zachód bierze każdą ilość, bo dotychczasowy dostawca - Republika Południowej Afryki - ma embargo nałożone przez Unię Europejską. To z powodu ptasiej grypy, przez którą spalono kilka tysięcy strusi. Strusina nie jest
nie wiadomo było, jak te skóry konserwować. Każdy myślał, że wystarczy włożyć do worka z solą i zanieść na strych. Opracowano jednak sposób konserwacji i dzięki temu udaje się przechowywać skóry dłużej bez szwanku - zdradza H. Naranowicz.<br><br>&lt;tit&gt;Barszcz z jajami&lt;/&gt;<br><br>Lubuskie plasuje się na pierwszym miejscu w kraju i w czołówce światowej pod względem hodowli strusia. Do niedawna hodowcy zarabiali głównie na skórach i jajkach. Teraz rozpoczął się boom na mięso. Zachód bierze każdą ilość, bo dotychczasowy dostawca - Republika Południowej Afryki - ma embargo nałożone przez Unię Europejską. To z powodu ptasiej grypy, przez którą spalono kilka tysięcy strusi. Strusina nie jest
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego