Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
1 1/2-2 godz.), podlewając rosołem. Gotowe mięso wyjąć z sosu i usunąć nić. Roladę pokroić w plastry.
Podawać polaną sosem, z purée ziemniaczanym i zieloną sałatą.
(8-10 porcji)

Sałatka ze szparagami
25 dag szynki wędzonej, 1 jabłko (15 dag), 1 gruszka (15 dag), 1 ogórek konserwowy (10 dag), 1 puszka szparagów (30 dag), 3 łyżki grubo pokrojonych orzechów włoskich, 2 łyżki koperku, 1/2 łyżeczki suszonego estragonu, sól, pieprz.
SOS:
1 majonez (30 dag), 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka musztardy kremowej, sól
Szynkę pokroić w paski. Jabłko i gruszkę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w
1 1/2-2 godz.), podlewając rosołem. Gotowe mięso wyjąć z sosu i usunąć nić. Roladę pokroić w plastry.<br>Podawać polaną sosem, z purée ziemniaczanym i zieloną sałatą. <br>(8-10 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Sałatka ze szparagami&lt;/tit1&gt;<br>25 dag szynki wędzonej, 1 jabłko (15 dag), 1 gruszka (15 dag), 1 ogórek konserwowy (10 dag), 1 puszka szparagów (30 dag), 3 łyżki grubo pokrojonych orzechów włoskich, 2 łyżki koperku, 1/2 łyżeczki suszonego estragonu, sól, pieprz.<br>SOS:<br>1 majonez (30 dag), 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka musztardy kremowej, sól<br>Szynkę pokroić w paski. Jabłko i gruszkę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego