ziołowymi, pieprzem i solą.<br>Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem oraz musztardą. Nadzienie połączyć z sosem i wymieszać. Jabłka napełnić nadzieniem i przybrać natką.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4 porcje)<br><br><tit>SAŁATKA</><br><br>3 czerwone jabłka (50 dag), 2 cebule (20 dag), 1/3 puszki groszku (10 dag), 1 marynowana czerwona papryka (10 dag), 2 łyżki grubo posiekanych orzechów laskowych, 2 łyżki natki pietruszki, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz; do przybrania: gałązki natki pietruszki, kilka pierścionków cebuli, kilka ziarenek groszku<br><br><tit>SOS</><br><br> 1 słoik majonezu (30 dag), 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka łagodnej musztardy, sól, pieprz<br>Jabłka umyć, oczyścić z gniazd nasiennych