Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
4 dag czekolady mlecznej, 6 dag margaryny, 3 dag masła).

Strucla z makiem
Zalecenie: Kroić pod kątem 32 stopni. Nie wydłubywać rodzynek.

Wczuj się w klimat...
Staropolska strucla. Ponoć kiedy Gall Chryzostom Kadłubek klecił Starą Baśń umilał sobie pisanie jedzeniem strucli. Tak. To ciasto stare jak świat, ale zalecam je degustować wyłącznie świeże.
Statystyka
Czas przygotowania: 3 godziny.
Ilość ugoszczonych osób: jeśli liczyć jedną strucle na głowę - to dwie.
Składniki
Ciasto drożdżowe.
Mąka: 0,6 kg + podsypka
Jaja: 2 całe i 2 żółtka
Drożdże: 3 dag
Cukier: 8 dag
Margaryna (dobra): 0,1 kg
Olej: 1 łyżka
Mleko: 1 szklanka
Cukier
4 dag czekolady mlecznej, 6 dag margaryny, 3 dag masła).&lt;/&gt;<br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;Strucla z makiem&lt;/&gt;<br>Zalecenie: Kroić pod kątem 32 stopni. Nie wydłubywać rodzynek. <br><br>Wczuj się w klimat...<br>Staropolska strucla. Ponoć kiedy Gall Chryzostom Kadłubek klecił Starą Baśń umilał sobie pisanie jedzeniem strucli. Tak. To ciasto stare jak świat, ale zalecam je degustować wyłącznie świeże.<br>Statystyka<br>Czas przygotowania: 3 godziny.<br>Ilość ugoszczonych osób: jeśli liczyć jedną strucle na głowę - to dwie.<br>Składniki<br>Ciasto drożdżowe.<br>Mąka: 0,6 kg + podsypka<br>Jaja: 2 całe i 2 żółtka<br>Drożdże: 3 dag<br>Cukier: 8 dag<br>Margaryna (dobra): 0,1 kg<br>Olej: 1 łyżka<br>Mleko: 1 szklanka<br>Cukier
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego