do przybrania: natka pietruszki<br><br><tit>SOS</><br><br>50 dag malin (mogą być mrożone), 3/4 szklanki oliwy, 2 łyżki octu winnego, cukier, sól, pieprz<br>Przygotować sos: maliny umyć, osączyć (trochę całych owoców pozostawić do przybrania), krótko zmiksować z octem i przetrzeć przez sito. Do przecieru wlewać cienkim strumieniem oliwę, ciągle mieszając. Sos doprawić solą i pieprzem, a w razie potrzeby - cukrem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, obsmażyć na rozgrzanym oleju, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ĄC. Po upieczeniu (powinno być <orig>półkrwiste</>) pokroić na cienkie plastry. Podawać z sosem, przybrane malinami i