Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
szczypiorkiem.

Fusilli mozzfiato
Fusilli. Zapierające dech
40 dag fusilli,
7 dag sera gorgonzola,
2 łyżki śmietanki 22-30 proc.,
łyżka masła, łyżka posiekanej natki, biały pieprz, sól
Do płaskiego rondla lub dużej patelni włożyć masło i ser.
Podgrzewać je na małym ogniu, aż się rozpuszczą i połączą. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić pieprzem.
Gdyby sos był zbyt gęsty, rozprowadzić go 2-3 łyżkami mleka.
Ugotowany al dente makaron włożyć do sosu, dodać posiekaną natkę i mieszając, chwilę podgrzewać na dużym ogniu.
Podać w ogrzanej wazie lub w dużej salaterce.

Tortoglionii al pomodoro e aspargi
Tortoglioni z pomidorami i szparagami
40 dag tortoglioni
szczypiorkiem.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Fusilli&lt;/&gt; mozzfiato<br>&lt;name type="prod"&gt;Fusilli&lt;/&gt;. Zapierające dech<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;fusilli&lt;/&gt;,<br>7 dag sera &lt;name type="prod"&gt;gorgonzola&lt;/&gt;,<br>2 łyżki śmietanki 22-30 proc.,<br>łyżka masła, łyżka posiekanej natki, biały pieprz, sól<br>Do płaskiego rondla lub dużej patelni włożyć masło i ser.<br>Podgrzewać je na małym ogniu, aż się rozpuszczą i połączą. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić pieprzem.<br>Gdyby sos był zbyt gęsty, rozprowadzić go 2-3 łyżkami mleka.<br>Ugotowany al dente makaron włożyć do sosu, dodać posiekaną natkę i mieszając, chwilę podgrzewać na dużym ogniu.<br>Podać w ogrzanej wazie lub w dużej salaterce.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Tortoglionii&lt;/&gt; al pomodoro e aspargi<br>&lt;name type="prod"&gt;Tortoglioni&lt;/&gt; z pomidorami i szparagami <br> 40 dag &lt;name type="prod"&gt;tortoglioni
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego