Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
przez 5 minut na tym samym tłuszczu, ciągle mieszając. Dodać cukier i gotować minutę na dużym ogniu, mieszając, aż z cukru zrobi się karmel.
4 Mięso wrzucić do garnka i wlać ciemne piwo. Następnie dodać sok z pomarańczy i połowę startej skórki pomarańczowej wraz z listkiem laurowym. Zagotować. Przykryć i dusić 1,5-2 godziny, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą. Należy uważać, by nie wyparowało zbyt dużo sosu.
5 Kiedy mięso zmięknie, wyjąć listek laurowy. Przyprawić, dodając w razie potrzeby trochę gałki muszkatołowej. Mięso posypać resztą startej skórki pomarańczowej, przybrać listkami laurowymi i podawać na stół.
Szef kuchni
przez 5 minut na tym samym tłuszczu, ciągle mieszając. Dodać cukier i gotować minutę na dużym ogniu, mieszając, aż z cukru zrobi się karmel.<br>4 Mięso wrzucić do garnka i wlać ciemne piwo. Następnie dodać sok z pomarańczy i połowę startej skórki pomarańczowej wraz z listkiem laurowym. Zagotować. Przykryć i dusić 1,5-2 godziny, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą. Należy uważać, by nie wyparowało zbyt dużo sosu.<br>5 Kiedy mięso zmięknie, wyjąć listek laurowy. Przyprawić, dodając w razie potrzeby trochę gałki muszkatołowej. Mięso posypać resztą startej skórki pomarańczowej, przybrać listkami laurowymi i podawać na stół.<br>Szef kuchni
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego