swego imiennika pomknąć w bezkresne stepy.<br><br>TATAR CLASSIC<br>500 g polędwicy końskiej<br>lub wołowej,<br>duża cebula,<br>4 żółtka,<br>3-4 łyżki stołowe oliwy,<br>1-2 łyżki stołowe musztardy,<br>sól, pieprz mielony, korniszony do dekoracji.<br>Mięso tłuczemy. Ostrym nożem skrobiemy tak, by uzyskać cienkie i drobne włókna (jeśli nie masz cierpliwości, dwukrotnie zmiel w maszynce do mięsa.) Cebulę posiekaj na bardzo drobną kostkę. Wymieszaj starannie z mięsem, dodaj oliwę (najlepiej z oliwek) i musztardę. Wyrób na jednolitą masę, dosol i dopieprz do smaku. Uformuj cztery porcje z wgłębieniami, w które wlej surowe żółtka (jajka przed rozbiciem polej wrzątkiem!). Dookoła obsyp drobniutko posiekanymi