Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
nitek makaronu.
Opieramy ząbki widelca o talerz lub wklęsłą stronę dużej łyżki trzymanej w drugiej ręce.
Obracamy widelec w jedną stronę do chwili, gdy nitki całkowicie się na nim owiną.
Dokąd po makaron?
To zależy. Niektóre - na przykład spaghetti, penne, fusilli, lasagne - kupimy w najbliższym sklepie osiedlowym. Po lumache, bucatini, farfalle lepiej wybrać się do supermarketu (największy wybór makaronów ma włoska sieć Bomi). Kupując, pamiętajmy, ze najlepsze na pastę są makarony produkowane we Włoszech lub na włoskiej licencji.
Sery, które pasują do pasty
1. Mozarella - ser podpuszczkowy niedojrzewający, z mleka bawolic lub krów. Biały, elastyczny, bardzo delikatny w smaku, zazwyczaj uformowany
nitek makaronu.<br>Opieramy ząbki widelca o talerz lub wklęsłą stronę dużej łyżki trzymanej w drugiej ręce.<br>Obracamy widelec w jedną stronę do chwili, gdy nitki całkowicie się na nim owiną.<br>Dokąd po makaron?<br>To zależy. Niektóre - na przykład spaghetti, penne, fusilli, lasagne - kupimy w najbliższym sklepie osiedlowym. Po lumache, bucatini, farfalle lepiej wybrać się do supermarketu (największy wybór makaronów ma włoska sieć Bomi). Kupując, pamiętajmy, ze najlepsze na pastę są makarony produkowane we Włoszech lub na włoskiej licencji.<br>Sery, które pasują do pasty<br>1. Mozarella - ser podpuszczkowy niedojrzewający, z mleka bawolic lub krów. Biały, elastyczny, bardzo delikatny w smaku, zazwyczaj uformowany
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego