Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
talerze.
WARTO WIEDZIEĆ: Do sosu primavera stosuje się różne kombinacje warzywne zależnie od upodobań i pory roku. Wiosną zwykle dodaje się zielone szparagi, czasami dymkę, młody bób, seler naciowy i paprykę. Każdą jarzynę gotuje się osobno.

Fettucine al pesto
Fettucine al pesto
40 dag fettucine, 2 ziemniaki, 15 dag zielonej fasolki szparagowej. Sos pesto genovese: 5 dag liści bazylii (spory pęczek), 6 dag tartego parmezanu, 10 łyżek oliwy o delikatnym aromacie, 4 dag orzeszków pinii, 1-2 ząbki czosnku, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
Spaghetti
linguine
Zagotować wodę na makaron, osolić, wrzucić pokrojone w słupki ziemniaki oraz oczyszczona i przekrojoną na połówki
talerze.<br>WARTO WIEDZIEĆ: Do sosu primavera stosuje się różne kombinacje warzywne zależnie od upodobań i pory roku. Wiosną zwykle dodaje się zielone szparagi, czasami dymkę, młody bób, seler naciowy i paprykę. Każdą jarzynę gotuje się osobno.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Fettucine&lt;/&gt; al pesto<br>&lt;name type="prod"&gt;Fettucine&lt;/&gt; al pesto<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;fettucine&lt;/&gt;, 2 ziemniaki, 15 dag zielonej fasolki szparagowej. Sos pesto genovese: 5 dag liści bazylii (spory pęczek), 6 dag tartego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 10 łyżek oliwy o delikatnym aromacie, 4 dag orzeszków pinii, 1-2 ząbki czosnku, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>Spaghetti<br>&lt;name type="prod"&gt;linguine&lt;/&gt;<br>Zagotować wodę na makaron, osolić, wrzucić pokrojone w słupki ziemniaki oraz oczyszczona i przekrojoną na połówki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego