Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
rozbełtać widelcem i dodać 2 łyżki masła oraz 2 szklanki zimnej wody, skórkę i sok z dwóch cytryn, wszystko lekko zagotować. Na gotującą się masę wlać 1/2 szklanki wody rozprowadzonej z 2 łyżkami ziemniaczanej i zagotować. Letnią mas posmarować biszkopt. Wierzch można polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Dbamy o figurę
DO KOLEKCJI
Odchudzony obiad
ZUPA Rybna
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Rybie odciąć głowę i płetwę ogonową, ale ich nie wyrzucać. Podzielić karpia na filety, usunąć ości. Mięso pokroić w duże kostki, oprószyć solą. Cebule obrać, pokroić w krążki. Pomidory i papryki oczyścić i pociąć na kawałki. Do dużego garnka wlać
rozbełtać widelcem i dodać 2 łyżki masła oraz 2 szklanki zimnej wody, skórkę i sok z dwóch cytryn, wszystko lekko zagotować. Na gotującą się masę wlać 1/2 szklanki wody rozprowadzonej z 2 łyżkami ziemniaczanej i zagotować. Letnią mas posmarować biszkopt. Wierzch można polukrować lub posypać cukrem pudrem.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;tit&gt;Dbamy o figurę&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;DO KOLEKCJI&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;Odchudzony obiad&lt;/&gt;<br>ZUPA Rybna<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>&lt;gap&gt;<br>Rybie odciąć głowę i płetwę ogonową, ale ich nie wyrzucać. Podzielić karpia na filety, usunąć ości. Mięso pokroić w duże kostki, oprószyć solą. Cebule obrać, pokroić w krążki. Pomidory i papryki oczyścić i pociąć na kawałki. Do dużego garnka wlać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego