Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na sicie ryż, smażyć jeszcze 2-3 minuty, ciągle mieszając.
* Wszystkie składniki zalać litrem wrzątku. Dodać suszony tymianek i bazylię. Risotto doprawić szczyptą soli i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż ryż napęcznieje i będzie prawie zupełnie miękki.
* Zdjąć przykrywkę z garnka i gotować jeszcze przez 5 minut do ciepłego piekarnika, aby risotto doszło i nabrało smaku.
Nasza rada
Zamiast mrożonego szpinaku możesz użyć świeżego. Przebrane i opłukane liście gotuj 5 min w małej ilości wody. Szpinak odsącz na sicie i zmiksuj.
Krupnik z pęczaku,
makaron szpinakowy z białym serem
* Czas przygotowania
na sicie ryż, smażyć jeszcze 2-3 minuty, ciągle mieszając.<br>* Wszystkie składniki zalać litrem wrzątku. Dodać suszony tymianek i bazylię. Risotto doprawić szczyptą soli i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż ryż napęcznieje i będzie prawie zupełnie miękki.<br>* Zdjąć przykrywkę z garnka i gotować jeszcze przez 5 minut do ciepłego piekarnika, aby risotto doszło i nabrało smaku.<br>Nasza rada<br>Zamiast mrożonego szpinaku możesz użyć świeżego. Przebrane i opłukane liście gotuj 5 min w małej ilości wody. Szpinak odsącz na sicie i zmiksuj.<br>&lt;name type="prod"&gt;Krupnik z pęczaku&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;makaron szpinakowy z białym serem&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego