Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
płatkami migdałów.

RYBY
RYBA PO GRECKU

400 g filetów z dowolnej ryby,
0,5 szklanki maki,
0,5 szklanki oleju,
3 duże cebule,
natka pietruszki,
1 szklanka przecieru pomidorowego,
przyprawy do smaku: listek laurowy, sól, pieprz, goździki, cynamon,
szklanka bulionu,
szczypiorek
Do tej potrawy nadaje się każdy gatunek ryby, najlepiej gotowe filety świeże lub mrożone.
Opłucz je pod bieżąc wodą, pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem i solą, obtocz w mące i usmaż z obu stron na gorącym oleju.
Przygotuj marynatę. Obierz i dokładnie umyj marchewki i natkę pietruszki, obierz cebule. Pokrój warzywa w plasterki lub w cienkie słupki, możesz je
płatkami migdałów.<br>&lt;gap&gt;<br>RYBY<br>RYBA PO GRECKU<br>&lt;gap&gt;<br>400 g filetów z dowolnej ryby,<br>0,5 szklanki maki, <br>0,5 szklanki oleju,<br>3 duże cebule,<br>natka pietruszki,<br>1 szklanka przecieru pomidorowego,<br>przyprawy do smaku: listek laurowy, sól, pieprz, goździki, cynamon, <br>szklanka bulionu, <br>szczypiorek<br>Do tej potrawy nadaje się każdy gatunek ryby, najlepiej gotowe filety świeże lub mrożone.<br>Opłucz je pod bieżąc wodą, pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem i solą, obtocz w mące i usmaż z obu stron na gorącym oleju.<br>Przygotuj marynatę. Obierz i dokładnie umyj marchewki i natkę pietruszki, obierz cebule. Pokrój warzywa w plasterki lub w cienkie słupki, możesz je
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego