Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
oliwy z oliwek.
Rozgrzać piekarnik do 180oC. Zielony groszek zblanszować, odcedzić i ostudzić pod strumieniem zimnej wody. Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy, wrzucić czosnek i smażyć 15 sekund, następnie dodać paprykę i smażyć przez 5 minut (mieszając). Zestawić z ognia i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie w misce połączyć groszek, fetę i oregano. Dodać schłodzoną paprykę. Wymieszać, wlać ubite jajka i znowu dokładnie wymieszać. Odstawić na chwile żeby się zmacerowało. Przygotować teflonową patelnie o średnicy ok. 25 cm, nadającą się do użycia w piekarniku. Rozgrzać w niej łyżkę oliwy i wlać masę jajeczną. Gotować 10 minut na małym ogniu nie
oliwy z oliwek.<br>Rozgrzać piekarnik do 180oC. Zielony groszek zblanszować, odcedzić i ostudzić pod strumieniem zimnej wody. Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy, wrzucić czosnek i smażyć 15 sekund, następnie dodać paprykę i smażyć przez 5 minut (mieszając). Zestawić z ognia i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie w misce połączyć groszek, fetę i oregano. Dodać schłodzoną paprykę. Wymieszać, wlać ubite jajka i znowu dokładnie wymieszać. Odstawić na chwile żeby się zmacerowało. Przygotować teflonową patelnie o średnicy ok. 25 cm, nadającą się do użycia w piekarniku. Rozgrzać w niej łyżkę oliwy i wlać masę jajeczną. Gotować 10 minut na małym ogniu nie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego