Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
n suchej patelni
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Umyj i cienko pory. Podsmaż je na oliwie. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do porów. Smaż razem przez minutę. Wlej półtora litr wrzątku, wrzuć kostki rosołowe. Gotuj 25 minut.
2. Zmiksuj warzywa. Dopraw je, zagotuj i posyp tartym parmezanem. Krem oraz chrupiące grzanki podawaj osobno.
3. Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 110 kcal
Biskwity z malinami
(Z KREMEM SEROWYM)
Produkty na 8 porcji:
Biskwity: 10 jaj, 10 łyżek mąki, 10 łyżek cukru
Na krem: 25 dag malin, 50 dag twarożku, 5 łyżek cukru, torebka cukru waniliowego, 25 dag śmietany kremówki
SPOSÓB PRZYGOTOWNIA
n suchej patelni<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Umyj i cienko pory. Podsmaż je na oliwie. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do porów. Smaż razem przez minutę. Wlej półtora litr wrzątku, wrzuć kostki rosołowe. Gotuj 25 minut.<br>2. Zmiksuj warzywa. Dopraw je, zagotuj i posyp tartym parmezanem. Krem oraz chrupiące grzanki podawaj osobno.<br>3. Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 110 kcal<br>Biskwity z malinami<br>(Z KREMEM SEROWYM)<br>Produkty na 8 porcji:<br>Biskwity: 10 jaj, 10 łyżek mąki, 10 łyżek cukru<br>Na krem: 25 dag malin, 50 dag twarożku, 5 łyżek cukru, torebka cukru waniliowego, 25 dag śmietany kremówki<br>SPOSÓB PRZYGOTOWNIA
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego