Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i łodygi. Te ostatnie należy gotować dłużej.
2. Kapusta pekińska: na surowo wyśmienita do przyrządzania sałatek, gotowana, jest równie smaczna.
3. Mooli: delikatna biała rzodkiew.
4. Imbir: należy kupować twardy korzeń, a nie pomarszczony i ciemny. Pociąć go w zapałkę lub zetrzeć. Dostępny jest też imbir mielony.
5. Anyż w gwiazdkach: jest bardziej aromatyczny niż anyż zwykły.
6. Czosnek: można go wycisnąć specjalną prasą, drobno posiekać lub rozetrzeć końcem dużego noża. Używać jako przyprawy.
7. Strączki zielonego groszku: trzeba uważać, by nie gotować ich za długo.
8. Kasztany jadalne: łagodne, przypominają orzechy. Jeść w plastrach.
9. Miniaturowa kukurydza: grubszą można przepołowić
i łodygi. Te ostatnie należy gotować dłużej.<br>2. Kapusta pekińska: na surowo wyśmienita do przyrządzania sałatek, gotowana, jest równie smaczna.<br>3. Mooli: delikatna biała rzodkiew.<br>4. Imbir: należy kupować twardy korzeń, a nie pomarszczony i ciemny. Pociąć go w zapałkę lub zetrzeć. Dostępny jest też imbir mielony.<br>5. Anyż w gwiazdkach: jest bardziej aromatyczny niż anyż zwykły.<br>6. Czosnek: można go wycisnąć specjalną prasą, drobno posiekać lub rozetrzeć końcem dużego noża. Używać jako przyprawy.<br>7. Strączki zielonego groszku: trzeba uważać, by nie gotować ich za długo.<br>8. Kasztany jadalne: łagodne, przypominają orzechy. Jeść w plastrach.<br>9. Miniaturowa kukurydza: grubszą można przepołowić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego