Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kwartalnik Historii Nauki i Techniki
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1980
szpary aby nie trwoniły przelotu ciepłego powietrza, tedy trzeba zsuwać czyli zbliżać beleczki i mięso, więc trzeba w pewnym i dogodnym miejscu długość czyli szerokość zwężając, świeżym mięsem zakładać, ta świeżość potrzebuje mocniejszego przelotu powietrza ciepłego i suchego, beleczki aby dały się posuwać trzeba na to mieć wewnętrzny w murku gzymsik, idzie więc za tym, iż po większej części wysuszone trzeba deskami przykrywać, a tak przelot powietrza mocniej będzie uderzał na świeże mięso, który przelot będzie podobnie jak w cegielnianym piecu kierowany tam, gdzie go najwięcej potrzeba.
Co się tyczy słodu na piwo angielskie trzeba na wierzchu muru pieca opasującego osadzić
szpary aby nie trwoniły przelotu ciepłego powietrza, tedy trzeba zsuwać czyli zbliżać beleczki i mięso, więc trzeba w pewnym i dogodnym miejscu długość czyli szerokość zwężając, świeżym mięsem zakładać, ta świeżość potrzebuje mocniejszego przelotu powietrza ciepłego i suchego, beleczki aby dały się posuwać trzeba na to mieć wewnętrzny w murku gzymsik, idzie więc za tym, iż po większej części wysuszone trzeba deskami przykrywać, a tak przelot powietrza mocniej będzie uderzał na świeże mięso, który przelot będzie podobnie jak w cegielnianym piecu kierowany tam, gdzie go najwięcej potrzeba.<br> Co się tyczy słodu na piwo angielskie trzeba na wierzchu muru pieca opasującego osadzić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego