Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 07.30
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
myślał, że wystarczy włożyć do worka z solą i zanieść na strych. Opracowano jednak sposób konserwacji i dzięki temu udaje się przechowywać skóry dłużej bez szwanku - zdradza H. Naranowicz.

Barszcz z jajami

Lubuskie plasuje się na pierwszym miejscu w kraju i w czołówce światowej pod względem hodowli strusia. Do niedawna hodowcy zarabiali głównie na skórach i jajkach. Teraz rozpoczął się boom na mięso. Zachód bierze każdą ilość, bo dotychczasowy dostawca - Republika Południowej Afryki - ma embargo nałożone przez Unię Europejską. To z powodu ptasiej grypy, przez którą spalono kilka tysięcy strusi. Strusina nie jest jeszcze popularna w Polsce. W swoim menu mają
myślał, że wystarczy włożyć do worka z solą i zanieść na strych. Opracowano jednak sposób konserwacji i dzięki temu udaje się przechowywać skóry dłużej bez szwanku - zdradza H. Naranowicz.<br><br>&lt;tit&gt;Barszcz z jajami&lt;/&gt;<br><br>Lubuskie plasuje się na pierwszym miejscu w kraju i w czołówce światowej pod względem hodowli strusia. Do niedawna hodowcy zarabiali głównie na skórach i jajkach. Teraz rozpoczął się boom na mięso. Zachód bierze każdą ilość, bo dotychczasowy dostawca - Republika Południowej Afryki - ma embargo nałożone przez Unię Europejską. To z powodu ptasiej grypy, przez którą spalono kilka tysięcy strusi. Strusina nie jest jeszcze popularna w Polsce. W swoim menu mają
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego