indyk,<br>75 g masła,<br>3 cytryny,<br>50 g wędzonego boczku,<br>1 duża cebula,<br>100 g migdałów,<br>100 g rodzynek,<br>2 jabłka,<br>80 ml mleka,<br>100 g bułki pszennej,<br>kilka listków szałwii,<br>1 łyżeczka słodkiej papryki,<br>1 łyżeczka kminku,<br>czarny mielony pieprz,<br>sól do smaku,<br>100 g masła,<br>zielenina<br>Dokładnie umytego indyka posyp pieprzem i solą ze wszystkich stron, również od wewnątrz. Wędzony boczek pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na suchej patelni. Na stopionym boczku podsmaż drobno pokrojoną cebulę. Jabłka pokrój w drobna kostkę. Podsuszone kromki bulki lub pieczywa tostowego pokrój w kostkę i wymieszaj z posiekanymi migdałami, jabłkami, rodzynkami, kminkiem