koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.<br>RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika, jeśli zamiast wołowiny wykorzystasz mięso pozostałe z obiadu lub kiełbasę.<br><tit>DOBRE RADY</> RYBA<br>W WINIE Z JABŁKAMI<br><gap><br>Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 256 kcal<br>1 kg filetów rybnych (okoń, sum, sandacz),<br>2 cebule,<br>5-6 jabłek,<br>1 cytryna,<br>1,5 szklanki białego wytrawnego wina,<br>3-4 łyżki stołowe oleju,<br>sól,<br>mielony czarny pieprz,<br>zielenina<br>Oczyszczone filety rybne pokrój na mniejsze kawałki, opłucz pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku, posyp solą i pieprzem z obu stron. Na drobnej tarce zetrzyj skórkę z cytryny, z owocu wyciśnij