Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.
RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika, jeśli zamiast wołowiny wykorzystasz mięso pozostałe z obiadu lub kiełbasę.
DOBRE RADY RYBA
W WINIE Z JABŁKAMI

Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 256 kcal
1 kg filetów rybnych (okoń, sum, sandacz),
2 cebule,
5-6 jabłek,
1 cytryna,
1,5 szklanki białego wytrawnego wina,
3-4 łyżki stołowe oleju,
sól,
mielony czarny pieprz,
zielenina
Oczyszczone filety rybne pokrój na mniejsze kawałki, opłucz pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku, posyp solą i pieprzem z obu stron. Na drobnej tarce zetrzyj skórkę z cytryny, z owocu wyciśnij
koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni obiad.<br>RADA: znacznie skrócisz czas przygotowania chłodnika, jeśli zamiast wołowiny wykorzystasz mięso pozostałe z obiadu lub kiełbasę.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; RYBA<br>W WINIE Z JABŁKAMI<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 256 kcal<br>1 kg filetów rybnych (okoń, sum, sandacz),<br>2 cebule,<br>5-6 jabłek,<br>1 cytryna,<br>1,5 szklanki białego wytrawnego wina,<br>3-4 łyżki stołowe oleju,<br>sól,<br>mielony czarny pieprz,<br>zielenina<br>Oczyszczone filety rybne pokrój na mniejsze kawałki, opłucz pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku, posyp solą i pieprzem z obu stron. Na drobnej tarce zetrzyj skórkę z cytryny, z owocu wyciśnij
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego