gorącej wodzie, a następnie wyłóż z nich (odwracając dnem do góry) galaretki na płaski półmisek lub talerzyki deserowe.<br>Przed podaniem udekoruj deser listkami świeżej mięty, polówkami świeżych śliwek, możesz też posypać startą na drobnej tarce mleczną lub gorzką czekoladą.<br>RADA: deser będzie wyglądał wyjątkowo efektownie, gdy do jego przygotowania użyjesz jabłek w kolorze zielonym lub żółtym.<br><tit>DOBRE RADY</><br>SAŁATKA<br>"WSPOMNIENIE LATA"<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 30 min, 243 kcal<br>1 główka sałaty,<br>2 średnie marchewki,<br>1 niewielki korzeń selera,<br>2 jabłka,<br>10 orzechów włoskich, <br>2 łyżki stołowe miodu, <br>70 ml soku z ananasa,<br>sok z cytryny,<br>sól i pieprz do smaku