Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
szczypiorku w doniczkach na użytek domowy. Pamiętajmy również, że natka powinna być używana wraz z łodygami.
Wszystkie przyprawy należy używać w takich ilościach, aby nie zmieniały smaku potraw, ale tylko go poprawiały.

Owoce

Zgodnie z zalecenie makrobiotyki owoce powinny zajmować miejsce deseru lub być używane jako przyprawy potraw, na przykład: jabłka, orzechy, śliwki suszone, cytryny. Owoce są pożywieniem bardziej jin niż zboża, a nawet bardziej jin niż warzywa, stąd makrobiotyka zaleca spożywać je w ilościach ograniczonych - powinny stanowić nie więcej niż 5-10% dziennego pożywienia. W praktyce oznacza to, że bez obawy zakłócenia równowagi możemy zjeść np. 1 jabłko dziennie. Nie
szczypiorku w doniczkach na użytek domowy. Pamiętajmy również, że natka powinna być używana wraz z łodygami.<br>Wszystkie przyprawy należy używać w takich ilościach, aby nie zmieniały smaku potraw, ale tylko go poprawiały.<br><br>&lt;tit&gt;Owoce&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Zgodnie z zalecenie makrobiotyki owoce powinny zajmować miejsce deseru lub być używane jako przyprawy potraw, na przykład: jabłka, orzechy, śliwki suszone, cytryny. Owoce są pożywieniem bardziej jin niż zboża, a nawet bardziej jin niż warzywa, stąd makrobiotyka zaleca spożywać je w ilościach ograniczonych - powinny stanowić nie więcej niż 5-10% dziennego pożywienia. W praktyce oznacza to, że bez obawy zakłócenia równowagi możemy zjeść np. 1 jabłko dziennie. Nie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego