Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
posiekaj dwie cebule. Marchewkę i cebulę podsmaż na gorącym oleju, na małym ogniu, stale mieszając, by warzywa się nie przypaliły. Dokładnie umyj ogórki i nie obierając ze skórki, pokrój je w cieniutkie plasterki. Krótko podsmaż a stopionym maśle. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki i skrop octem winnym, najlepiej jabłkowym.
Obierz czosnek, drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę, wymieszaj z czerwoną ostrą papryką, dodaj do sałatki i zalej gorącym olejem lub oliwą. Sałatkę dokładnie wymieszaj i na około 3 godziny wstaw do lodówki, by się "przegryzła".
Przed podaniem posyp sałatkę świeżą zieleniną: drobno posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem i udekoruj
posiekaj dwie cebule. Marchewkę i cebulę podsmaż na gorącym oleju, na małym ogniu, stale mieszając, by warzywa się nie przypaliły. Dokładnie umyj ogórki i nie obierając ze skórki, pokrój je w cieniutkie plasterki. Krótko podsmaż a stopionym maśle. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki i skrop octem winnym, najlepiej jabłkowym.<br>Obierz czosnek, drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę, wymieszaj z czerwoną ostrą papryką, dodaj do sałatki i zalej gorącym olejem lub oliwą. Sałatkę dokładnie wymieszaj i na około 3 godziny wstaw do lodówki, by się "przegryzła".<br>Przed podaniem posyp sałatkę świeżą zieleniną: drobno posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem i udekoruj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego