na lekką letnią kolację.<br>RADA: sałatkę przygotujesz znacznie szybciej, jeśli zamiast gotowanych jajek do środka gniazd włożysz oliwki, najlepiej duże czarne.<br><tit>DOBRE RADY</> DESER<br>KREM Z KEFIRU<br><gap><br>Dla 4 osób Przygotowanie: 30min 157 kcal<br>2 duże kubki kefiru,<br>200 g śmietany,<br>1 szklanka cukru,<br>cukier waniliowy,<br>1 łyżka stołowa owoców jagodowych,<br>250 g dowolnych owoców jagodowych <br>100 g łuskanych orzechów włoskich<br>Żelatynę wsyp do małego rondelka, zalej połową szklanki przegotowanej ciepłej wody, wymieszaj i odstaw na 30-40 minut do napęcznienia. Następnie na małym ogniu, stale mieszając, by dokładnie się rozpuściła, doprowadź do wrzenia. Odstaw w chłodne miejsce, by ostygła do