Typ tekstu: Prasa
Tytuł: ENCYKLOPEDIA MEDYCYNY naturalnej. Uźródła natury
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
zależy od dolegliwości, jakie nas trapią.

W CHOROBACH REUMATYCZNYCH ZALECA SIĘ:
Warzywa - warzywa zielone, selery, marchew, kapustę włoską, cebulę, czosnek; ziarna - kiełki alfa-alfa (lucerna), zarodki pszenne, wszelkie nasiona (słonecznik, siemię lniane, pestki dyni), pasternak, kaszę jaglaną (proso), ciemny ryż; owoce - czereśnie, wiśnie; inne - miód, jaja, surowy kozi jogurt, żółtka jaj, mleko sojowe, soję, ciemne pieczywo.
Cebula przechowywana musi mieć sucha łupinę i nie może kiełkować.

W CHOROBACH REUMATYCZNYCH NALEŻY OGRANICZYĆ:
Mięso, produkty mleczne, rafinowane węglowodany, pszenicę, cytrusy, wszelkie warzywa piankowate (pomidory, ziemniaki, bakłażany, paprykę). Nie należy popijać podczas jedzenia.

UZUPEŁNIAJĄCO:
Witaminy A, B kompleks , kwas pantotenowy, wapń, magnez, mangan, selen
zależy od dolegliwości, jakie nas trapią.<br><br>W CHOROBACH REUMATYCZNYCH ZALECA SIĘ:<br>Warzywa - warzywa zielone, selery, marchew, kapustę włoską, cebulę, czosnek; ziarna - kiełki alfa-alfa (lucerna), zarodki pszenne, wszelkie nasiona (słonecznik, siemię lniane, pestki dyni), pasternak, kaszę jaglaną (proso), ciemny ryż; owoce - czereśnie, wiśnie; inne - miód, jaja, surowy kozi jogurt, żółtka jaj, mleko sojowe, soję, ciemne pieczywo.<br>Cebula przechowywana musi mieć sucha łupinę i nie może kiełkować.<br><br>W CHOROBACH REUMATYCZNYCH NALEŻY OGRANICZYĆ:<br>Mięso, produkty mleczne, rafinowane węglowodany, pszenicę, cytrusy, wszelkie warzywa piankowate (pomidory, ziemniaki, bakłażany, paprykę). Nie należy popijać podczas jedzenia.<br><br>UZUPEŁNIAJĄCO:<br>Witaminy A, B kompleks &lt;gap&gt;, kwas pantotenowy, wapń, magnez, mangan, selen
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego