4 osób<br>4 jajka, 2 łyżeczki Musztardy Sarepskiej <name type="org">KAMIS</>, 1 łyżeczka Musztardy Czosnkowej <name type="org">KAMIS</>, szklanka oleju z pestek winogron lub oleju słonecznikowego, 2 łyżki Octu Winnego z białego wina <name type="org">KAMIS</>, 3 korniszony, 2 łyżki kaparów, szczypta Estragonu <name type="org">KAMIS</>, mała cebula, Pieprz czarny mielony <name type="org">KAMIS</>, sól.<br>Jajka ugotować na twardo. Żółtka jaj oddzielić od białek. W miseczce rozgnieść żółtka, dodać musztardy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Powoli wlewać olej i miksować, aż do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji. Następnie dodać ocet, drobno posiekane białka, korniszony, cebule i kapary. Posypać estragonem. Całość schłodzić w lodowce. Podawać do wędlin i zimnych mięs.<br>Musztardowe żeberka