Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
4 osób
4 jajka, 2 łyżeczki Musztardy Sarepskiej KAMIS, 1 łyżeczka Musztardy Czosnkowej KAMIS, szklanka oleju z pestek winogron lub oleju słonecznikowego, 2 łyżki Octu Winnego z białego wina KAMIS, 3 korniszony, 2 łyżki kaparów, szczypta Estragonu KAMIS, mała cebula, Pieprz czarny mielony KAMIS, sól.
Jajka ugotować na twardo. Żółtka jaj oddzielić od białek. W miseczce rozgnieść żółtka, dodać musztardy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Powoli wlewać olej i miksować, aż do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji. Następnie dodać ocet, drobno posiekane białka, korniszony, cebule i kapary. Posypać estragonem. Całość schłodzić w lodowce. Podawać do wędlin i zimnych mięs.
Musztardowe żeberka
4 osób<br>4 jajka, 2 łyżeczki Musztardy Sarepskiej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 1 łyżeczka Musztardy Czosnkowej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, szklanka oleju z pestek winogron lub oleju słonecznikowego, 2 łyżki Octu Winnego z białego wina &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 3 korniszony, 2 łyżki kaparów, szczypta Estragonu &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, mała cebula, Pieprz czarny mielony &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, sól.<br>Jajka ugotować na twardo. Żółtka jaj oddzielić od białek. W miseczce rozgnieść żółtka, dodać musztardy, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Powoli wlewać olej i miksować, aż do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji. Następnie dodać ocet, drobno posiekane białka, korniszony, cebule i kapary. Posypać estragonem. Całość schłodzić w lodowce. Podawać do wędlin i zimnych mięs.<br>Musztardowe żeberka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego