Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
smaczniejsza, gdy przyrządzimy ją na godzinę przed podaniem.
Pierogi z postnymi farsami
Obok zup, ryb, kapusty i potraw z makiem należą do tradycyjnych wigilijnych dań. Po odgrzaniu mogą być też doskonałą przekąska w pierwszy dzień świąt.
Ze słodką kapustą

750 g słodkiej kapusty, 4 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku, 2 jajka na twardo, sos sojowy, sól, pieprz
Kapustę obrać z wierzchnich liści, drobno poszatkować, osolić i włożyć na dużą patelnię z polową rozgrzanego oleju. Smażyć, często mieszając. Dodać posiekane jajka, doprawić sosem sojowym, zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem.
Farsz nałożyć na przygotowane ciasto, zlepić pierogi. Gotować ok. 5 min. podawać polane olejem lub rozpuszczonym
smaczniejsza, gdy przyrządzimy ją na godzinę przed podaniem.<br>Pierogi z postnymi farsami<br>Obok zup, ryb, kapusty i potraw z makiem należą do tradycyjnych wigilijnych dań. Po odgrzaniu mogą być też doskonałą przekąska w pierwszy dzień świąt.<br>Ze słodką kapustą<br>&lt;gap&gt;<br>750 g słodkiej kapusty, 4 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku, 2 jajka na twardo, sos sojowy, sól, pieprz<br>Kapustę obrać z wierzchnich liści, drobno poszatkować, osolić i włożyć na dużą patelnię z polową rozgrzanego oleju. Smażyć, często mieszając. Dodać posiekane jajka, doprawić sosem sojowym, zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem.<br>Farsz nałożyć na przygotowane ciasto, zlepić pierogi. Gotować ok. 5 min. podawać polane olejem lub rozpuszczonym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego