Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
marchewkę, osączony groszek i podsmażone mięso wraz z tłuszczem, na wierzchu rozłóż różyczki kalafiora. Zalej niewielką ilością dowolnego bulionu, tak by mięso było przykryte do polowy. Wstaw naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekaj, aż mięso będzie miękkie.
Przed podaniem pokrój pieczeń w poprzek w zgrabne plastry. Podawaj z gotowanymi jarzynami lub dowolną surówką i ziemniakami z wody.
Przecedź sos, który wytworzył się podczas pieczenia mięsa, dodaj kilka łyżek gęstej śmietany i drobno posiekaną zieleninę. Wymieszaj, zagotuj i podawaj oddzielnie w sosjerce.
RADA: do przygotowania pieczeni najbardziej odpowiednie jest chude mięso z udźca lub łopatka cielęca bez kości.
DRÓB
KURCZAK W
marchewkę, osączony groszek i podsmażone mięso wraz z tłuszczem, na wierzchu rozłóż różyczki kalafiora. Zalej niewielką ilością dowolnego bulionu, tak by mięso było przykryte do polowy. Wstaw naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekaj, aż mięso będzie miękkie.<br>Przed podaniem pokrój pieczeń w poprzek w zgrabne plastry. Podawaj z gotowanymi jarzynami lub dowolną surówką i ziemniakami z wody.<br>Przecedź sos, który wytworzył się podczas pieczenia mięsa, dodaj kilka łyżek gęstej śmietany i drobno posiekaną zieleninę. Wymieszaj, zagotuj i podawaj oddzielnie w sosjerce.<br>RADA: do przygotowania pieczeni najbardziej odpowiednie jest chude mięso z udźca lub łopatka cielęca bez kości.<br>DRÓB<br>&lt;name type="prod"&gt;KURCZAK W
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego