Mięso wyjąć z piekarnika, trzymać w cieple. Zebrać z pozostałego po pieczeniu sosu nadmiar tłuszczu, zagęścić mąką, dodać 3/8 l wody i zagotować.<br>4. Do smaku dodać przyprawę <name type="org">Kotanyi</></><br><div type="advert" sub="food"><br><name type="org">EKO-MIĘS</><br>TRADYCYJNE POLSKIE WĘDLINY<br>Blisko tradycji<br><name type="org">EKO-MIĘS BALCERZAK JUNIOR</> w Sławie<br>Pradziadek, dziadek, ojciec, teraz syn - czyli Balcerzak junior z bogactwem 100-letniego doświadczenia, przy wsparciu nowoczesnej technologii, wykorzystując tradycyjne receptury, wychodzi naprzeciw współczesnym, świtowym, europejskim i polskim tendencjom - Zdrowie, Smak, Ekologia, Bezpieczeństwo.<br>Od zawsze w rodzinie Balcerzak źródłem smaku była polska tradycja. Nad łączeniem tradycji ze współczesnością pracował Klaudiusz Balcerzak, docenił to cała Polska i Europa. Ciężką pracą