Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i przełóż je na filety rybne. Zwiń je w roladki i obwiąż bawełnianą nicią kuchenną lub zepnij wykałaczkami. Przełóż na patelnię z gorącym olejem i na niezbyt mocnym ogniu usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor albo upiecz w piekarniku.
Roladki rybne możesz również przygotować na parze - będą wówczas mniej kaloryczne i delikatniejsze w smaku.
Usmażone roladki odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem przełóż je na płaski półmisek, udekoruj liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki, szczypiorkiem lub koperkiem.
Ułóż na półmisku kilka plasterków cytryny. Roladki doskonale smakują z sosem chrzanowym.
RADA: jeśli chcesz, możesz roladki rybne opanierować w bułce
i przełóż je na filety rybne. Zwiń je w roladki i obwiąż bawełnianą nicią kuchenną lub zepnij wykałaczkami. Przełóż na patelnię z gorącym olejem i na niezbyt mocnym ogniu usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor albo upiecz w piekarniku.<br>Roladki rybne możesz również przygotować na parze - będą wówczas mniej kaloryczne i delikatniejsze w smaku.<br>Usmażone roladki odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem przełóż je na płaski półmisek, udekoruj liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki, szczypiorkiem lub koperkiem.<br>Ułóż na półmisku kilka plasterków cytryny. Roladki doskonale smakują z sosem chrzanowym.<br>RADA: jeśli chcesz, możesz roladki rybne opanierować w bułce
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego