wzbogacić dodając pieprz, natkę pietruszki, posiekany młody koperek lub szczypiorek. Osobom, które stwierdzą zbyt esencjonalny smak napoju, polecamy rozcieńczenie soku niegazowaną wodą mineralną.<br><br>Chłodnik z kefirem jogurtem lub zsiadłym mlekiem.<br>* 2 szklanki soku burakowego "VITAPOL" <br>* 2 szklanki zsiadłego mleka lub kefiru<br>* 1 łyżka posiekanego szczypioru<br>* 1 łyżka posiekanego kopru<br>* 1 kiszony ogórek<br>* sól, cukier, pieprz<br>Zsiadłe mleko, jogurt lub kefir roztrzepać z fermentowanym sokiem burakowym, dodać starty na drobnej tarce ogórek i posiekaną zieleninę, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Serwować jako napój orzeźwiający na podwieczorek lub zamiast zupy, ze słonymi paluszkami lub razowym pieczywem.<br><br>Napój z jabłkami lub jeżynami