zmielonymi orzechami włoskimi i cukrem pudrem.<br>RADA: ciasto pokroisz bez trudu, gdy podczas krojenia kolejnego kawałka ostry duży nóż zanurzać będziesz w gorącej wodzie.<br><tit>DOBRE RADY</><br>ZUPA Z SOCZEWICY<br><gap><br>250 g soczewicy,<br>3-4 średnie ziemniaki,<br>2 nieduże cebule,<br>2 średnie marchewki,<br>3 ząbki czosnku,<br>1 łyżka stołowa oleju,<br>1 korzeń selera,<br>natka pietruszki, koperek,<br>szczypiorek,<br>3 parówki,<br>2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego,<br>sól i pieprz do smaku<br>Obierz i drobniutko posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na niej cebulę na złoty kolor.<br>Marchewki oczyść, obierz i umyj, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, korzeń i kilka listków