Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 60 g cukru. Pianę dodaj do żółtek, połącz z mąka wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz je ok. 30 minut w temperaturze 180-200oC. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój biszkopt n 2-3 krążki, następnie skrop ciasto rumem.
Utrzyj masło na puszystą masę. Jaja ubij z cukrem na puch w ciepłej kąpieli, a po wystudzeniu wymieszaj je z masłem. Odłóż porcję kremu, resztę zaś wymieszaj z ananasem. Krążki biszkoptu posmaruj kremem, po czym placki ciast ułóż jeden na drugim. Brzeg tortu posmaruj pozostałą porcją
na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 60 g cukru. Pianę dodaj do żółtek, połącz z mąka wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz je ok. 30 minut w temperaturze 180-200oC. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój biszkopt n 2-3 krążki, następnie skrop ciasto rumem.<br>Utrzyj masło na puszystą masę. Jaja ubij z cukrem na puch w ciepłej kąpieli, a po wystudzeniu wymieszaj je z masłem. Odłóż porcję kremu, resztę zaś wymieszaj z ananasem. Krążki biszkoptu posmaruj kremem, po czym placki ciast ułóż jeden na drugim. Brzeg tortu posmaruj pozostałą porcją
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego