Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
drobiowej, 1 1/2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego, 2 kieliszki brandy (70 ml), 4 łyżki pokrojonych w paski migdałów, szczypta cukru, sól, biały pieprz
GRZANKI:
1/2 bułki bagietki, 3 łyżki masła, 1 serek topiony (kremowy ementalski); do wysmarowania brytfanny: 1 łyżka masła Brokuły oczyścić, umyć, ułożyć w garnku kwiatem ku górze, zalać posolonym wrzątkiem z dodatkiem szczypty cukru (tak aby kwiat pozostał ponad wodą) i gotować 10 min pod przykryciem. Następnie osączyć, grube łodygi odciąć i zużyć do innej potrawy. Kwiat podzielić na cząstki.
Szynkę pokroić w małą kostkę lub paski, zalać gorącym rosołem, gotować 2-3 min i zmiksować. Wlać
drobiowej, 1 1/2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego, 2 kieliszki brandy (70 ml), 4 łyżki pokrojonych w paski migdałów, szczypta cukru, sól, biały pieprz<br>GRZANKI:<br>1/2 bułki bagietki, 3 łyżki masła, 1 serek topiony (kremowy ementalski); do wysmarowania brytfanny: 1 łyżka masła Brokuły oczyścić, umyć, ułożyć w garnku kwiatem ku górze, zalać posolonym wrzątkiem z dodatkiem szczypty cukru (tak aby kwiat pozostał ponad wodą) i gotować 10 min pod przykryciem. Następnie osączyć, grube łodygi odciąć i zużyć do innej potrawy. Kwiat podzielić na cząstki.<br>Szynkę pokroić w małą kostkę lub paski, zalać gorącym rosołem, gotować 2-3 min i zmiksować. Wlać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego