Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
0,5 szklanki dżemu lub gęstych konfitur,
Na krem:
1 szklanka śmietany,
1 łyżka stołowa cukru,
1 szklanka owoców,
4 łyżki stołowe marmolady,
2 łyżki stołowe dowolnego likieru
z mąki, cukru i posiekanego w drobne wiórki masła lub margaryny do pieczenia oraz jajka szybko wyrób gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę i włóż na około pół godziny do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC.
Ciasto cienko rozwałkuj i wyłóż je na wysmarowaną margaryną formę do pieczenia z wysokimi brzegami, najlepiej okrągłą. Wyklej ciastem brzegi blachy na wysokość około dwóch centymetrów. Wstaw do piekarnika na 15 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru
0,5 szklanki dżemu lub gęstych konfitur,<br>Na krem:<br>1 szklanka śmietany,<br>1 łyżka stołowa cukru,<br>1 szklanka owoców,<br>4 łyżki stołowe marmolady,<br>2 łyżki stołowe dowolnego likieru<br>z mąki, cukru i posiekanego w drobne wiórki masła lub margaryny do pieczenia oraz jajka szybko wyrób gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę i włóż na około pół godziny do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC.<br>Ciasto cienko rozwałkuj i wyłóż je na wysmarowaną margaryną formę do pieczenia z wysokimi brzegami, najlepiej okrągłą. Wyklej ciastem brzegi blachy na wysokość około dwóch centymetrów. Wstaw do piekarnika na 15 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego