nie był w Bogdańcu, może pojechać do Poznania. Tam w październiku na targach Pol-Agra odbędzie się ogólnopolski finał konkursu. O miano Perły powalczy nalewka z czarnej porzeczki Smorodina Zofii Klekockiej z Kłodawy.<br><br><tit>ONI ZDOBYLI NAGRODY</><br><br>Produkty pochodzenia roślinnego <br><br>I miejsce - bochen chleba starowiejskiego, Władysław Giza, Bożnów <br><br>II miejsce - kapusta kwaszona, Henryk Sondej, Lipki Wielkie <br><br>III miejsce - paska bukowińska, Zofia Koman i Marta Najdek z Wichowa - płachetka kołpakowata w pomidorach, Maria Wardziak, Głusko <br><br>wyróżnienie - ocet winogronowy, Halina i Wojciech Kowalewscy, Stara Wieś <br><br>Produkty pochodzenia zwierzęcego <br><br>I miejsce - miód wielokwiatowy łąkowy z Doliny Noteci, Wiesław Dudek, Gralewo <br>II miejsce - szynka faszerowana pieczona