morszczuk), 3 łyżki oliwy, po 1 łyżeczce mielonego kopru włoskiego i kminku, 1 łyżeczka papryki, szczypta pieprzu cayenne, sól<br><br><tit1>KULKI RYBNE</tit1><br>40 dag filetów białej morskiej ryby (dorsz, mintaj), 1 cebula (10 dag), 1 jajko, 1 czerstwa kajzerka, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki natki pietruszki, 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz<br>WARZYWA<br>3 cebule (25 dag), 3 cukinie (75 dag), 4 marchewki (50 dag), 1 szklanka ciecierzycy, 1 szklanka bobu, 3 pomidory (25 dag), 3 łyżki oliwy, 2 goździki, 1 kawałek kory cynamonu, 1 łyżeczka kminku, sól<br>Przygotować kulki: rybę umyć, osączyć, ugotować na parze. Cebulę obrać i