Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
nim warzywa i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać wraz ze świeżym pieczywem.
zupa czosnkowa
z "Fetą"
Opakowanie sera Feta z Mlekovity 2 główki czosnku, 250 ml gęstego jogurtu, 1 kopiata łyżka mąki, 2 jaja, 1 łyżka stołowa posiekanego świeżego tymianku, 4-5 łyżek stołowych posiekanej rzeżuchy, 2 liście laurowe, 8-10 ziarenek czarnego pieprzu, sól.
Do garnka wlać 1,5 l wody, wrzucić czosnek, pieprz, liście laurowe, posolić i gotować 30 min. Następnie przecedzić przez sitko do drugiego garnka (czosnek wydusić łyżką). Do wywaru wkruszyć ser. Wymieszać jogurt z mąką na gładką masę, a potem wlać do niego 2
nim warzywa i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać wraz ze świeżym pieczywem.<br>zupa czosnkowa <br>z &lt;name type="prod"&gt;"Fetą"&lt;/&gt;<br>Opakowanie sera &lt;name type="prod"&gt;Feta&lt;/&gt; z &lt;name type="org"&gt;Mlekovity&lt;/&gt; 2 główki czosnku, 250 ml gęstego jogurtu, 1 kopiata łyżka mąki, 2 jaja, 1 łyżka stołowa posiekanego świeżego tymianku, 4-5 łyżek stołowych posiekanej rzeżuchy, 2 liście laurowe, 8-10 ziarenek czarnego pieprzu, sól.<br>Do garnka wlać 1,5 l wody, wrzucić czosnek, pieprz, liście laurowe, posolić i gotować 30 min. Następnie przecedzić przez sitko do drugiego garnka (czosnek wydusić łyżką). Do wywaru wkruszyć ser. Wymieszać jogurt z mąką na gładką masę, a potem wlać do niego 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego