cukru pudru, dodając po łyżce sera, olejek pomarańczowy i bakalie. Paschę wyłożyć na pokruszone biszkopty, a na wierzch wylać lekko stężałą galaretkę.</><br><br>*<br><br><div1><br><br><au>Bronisława Szostak - Groń</><br><br><tit>Baba drożdżowa</><br><br>W półlitrowym garnuszku rozpuścić 1/2 kostki drożdży w lekko podgrzanym mleku, zmieszanym z 1/2 łyżeczki mąki. Pozostawić do wyrośnięcia. 1/2 litra ciepłego mleka, 1/2 szklanki cukru, 1 kg mąki, 4 jaja, cukier waniliowy, ciut olejku waniliowego, zagnieść z rozczynem na ciasto. Pod koniec dodać rozpuszczone 1/2 kostki margaryny. Ciasto powinno odchodzić od ręki. Znowu pozostawić do wyrośnięcia. Formę natłuścić, wyłożyć nią ciasto i ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Piec w