Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy żywności
Rok: 1999
30 dkg świeżego lub 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru, 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki garam masala lub curry, chili, sól do smaku
Posiekaną cebulę i czosnek zmiksować z jogurtem i pozostałymi przyprawami. Piersi natrzeć solą, ułożyć w szklanym lub kamionkowym naczyniu i zalać jogurtem z przyprawami. Najlepiej pozostawić w lodówce na co najmniej 24 godziny. Mięso wyjąć z marynaty i nie osuszając piec na grillu 3-5 minut z każdej strony. Podawać ze zgrillowanymi warzywami i grzankami.

Dip jogurtowo-rokpolowy
2 szklanki jogurtu Danone Naturalny 30 dkg sera rokpol lub innego sera pleśniowego 1 łyżeczka chili sól
Połowę sera miksujemy
30 dkg świeżego lub 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru, 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki garam masala lub curry, chili, sól do smaku<br>Posiekaną cebulę i czosnek zmiksować z jogurtem i pozostałymi przyprawami. Piersi natrzeć solą, ułożyć w szklanym lub kamionkowym naczyniu i zalać jogurtem z przyprawami. Najlepiej pozostawić w lodówce na co najmniej 24 godziny. Mięso wyjąć z marynaty i nie osuszając piec na grillu 3-5 minut z każdej strony. Podawać ze zgrillowanymi warzywami i grzankami.<br><br>&lt;tit&gt;Dip jogurtowo-rokpolowy&lt;/&gt;<br>2 szklanki jogurtu Danone Naturalny 30 dkg sera rokpol lub innego sera pleśniowego 1 łyżeczka chili sól<br>Połowę sera miksujemy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego