Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy żywności
Rok: 1999
i grzankami.

Dip jogurtowo-rokpolowy
2 szklanki jogurtu Danone Naturalny 30 dkg sera rokpol lub innego sera pleśniowego 1 łyżeczka chili sól
Połowę sera miksujemy z jogurtem, drugą - rozdrabniamy widelcem. Łączymy, doprawiamy do smaku i chłodzimy w lodówce. Świetny dodatek do sałaty, świeżych warzyw i pieczonych ziemniaków. Można przechowywać w lodówce przez parę dni.

Makaron z pesto
1 szklanka świeżych liści bazylii, 1/2 szklanki jogurtu Danone Naturalny, 2 łyżki świeżego lub 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu, 4 łyżki natki pietruszki 4 ząbki czosnku, 2 kromki pszennej bułki, 10 dkg startego parmezanu albo oscypka, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, pieprz
i grzankami.<br><br>&lt;tit&gt;Dip jogurtowo-rokpolowy&lt;/&gt;<br>2 szklanki jogurtu Danone Naturalny 30 dkg sera rokpol lub innego sera pleśniowego 1 łyżeczka chili sól<br>Połowę sera miksujemy z jogurtem, drugą - rozdrabniamy widelcem. Łączymy, doprawiamy do smaku i chłodzimy w lodówce. Świetny dodatek do sałaty, świeżych warzyw i pieczonych ziemniaków. Można przechowywać w lodówce przez parę dni.<br><br>&lt;tit&gt;Makaron z pesto&lt;/&gt;<br>1 szklanka świeżych liści bazylii, 1/2 szklanki jogurtu Danone Naturalny, 2 łyżki świeżego lub 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu, 4 łyżki natki pietruszki 4 ząbki czosnku, 2 kromki pszennej bułki, 10 dkg startego parmezanu albo oscypka, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, pieprz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego