Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Małże wymieszać z ryżem, jabłkiem, cebulą, papryką, groszkiem i koperkiem.
Przygotować sos: połączyć sok z cytryny, olej osączony z małży, 3 łyżki zimnej przegotowanej wody oraz pieprz i sól.
Sałatkę polać sosem i wymieszać. Wstawić na 2 godz. do lodówki. Przed podaniem przybrać gałązkami koperku.
Podawać z pieczywem.
(4 porcje) T.M

Owoce morza z ryżem
1 puszka małży w sosie własnym (20 dag), 1 1/2 szklanki długoziarnistego ryżu, 1 puszka krewetek w sosie własnym (20 dag), 15 dag kalmarów, 15 dag filetów z soli (może też być certa
i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.<br>Małże wymieszać z ryżem, jabłkiem, cebulą, papryką, groszkiem i koperkiem.<br>Przygotować sos: połączyć sok z cytryny, olej osączony z małży, 3 łyżki zimnej przegotowanej wody oraz pieprz i sól.<br>Sałatkę polać sosem i wymieszać. Wstawić na 2 godz. do lodówki. Przed podaniem przybrać gałązkami koperku.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4 porcje) &lt;au&gt;T.M&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Owoce morza z ryżem&lt;/tit1&gt;<br>1 puszka małży w sosie własnym (20 dag), 1 1/2 szklanki długoziarnistego ryżu, 1 puszka krewetek w sosie własnym (20 dag), 15 dag kalmarów, 15 dag filetów z soli (może też być certa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego