Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
15 min.
Pod koniec dodać rozdrobnionego widelcem tuńczyka, zioła i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać. Ugotowany al. dente makaron przełożyć do ogrzanej wazy, polać sosem i jeszcze raz wymieszać. Zite z tuńczykiem je się w głębokich talerzach.

Conchiglioni al salmone
Conchiglioni nadziewane łososiem
25 dag conchiglioni. Farsz: 30 dag świeżego łososi, 3 pomidory świeże lub z puszki, pół szklanki białego wytrawnego wina, 2/3 szklanki kremówki, 10 dag startego parmezanu, 3 ząbki czosnku, szczypta szafranu, 2 łyżki mąki, łyżka masła, 4 łyżki oliwy, pieprz, sól, półtorej szklanki sosu pomidorowego z bazylią
szafran zaparzyć pogrzanym winem, wymieszać z masłem.
Łososia pokroić w
15 min.<br>Pod koniec dodać rozdrobnionego widelcem tuńczyka, zioła i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać. Ugotowany al. dente makaron przełożyć do ogrzanej wazy, polać sosem i jeszcze raz wymieszać. &lt;name type="prod"&gt;Zite&lt;/&gt; z tuńczykiem je się w głębokich talerzach.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Conchiglioni&lt;/&gt; al salmone<br>&lt;name type="prod"&gt;Conchiglioni&lt;/&gt; nadziewane łososiem<br>25 dag &lt;name type="prod"&gt;conchiglioni&lt;/&gt;. Farsz: 30 dag świeżego łososi, 3 pomidory świeże lub z puszki, pół szklanki białego wytrawnego wina, 2/3 szklanki kremówki, 10 dag startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 3 ząbki czosnku, szczypta szafranu, 2 łyżki mąki, łyżka masła, 4 łyżki oliwy, pieprz, sól, półtorej szklanki sosu pomidorowego z bazylią<br>szafran zaparzyć pogrzanym winem, wymieszać z masłem.<br>Łososia pokroić w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego