Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
190oC, piec ok. 30 minut, pieczone kotlety oprószyć mieloną papryką, podawać z makaronem i surówką, np. z papryki i cebuli.

Kapitański omlet z bekonem

Bekon pokroić na grube plastry, a potem w słupki lub w kostkę, por oczyścić, odciąć korzonki i zielone liście, opłukać, pokroić w krążki, cebule obrać z łupin, pokroić w dużą kostkę, ziemniaki pokroić w dość dużą kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać, na patelni rozgrzać olej, włożyć bekon, zrumienić, dodać cebulę i por, poddusić, mieszając, dodać pokrojone ziemniaki, wlać rozkłócone jajka, oprószyć solą i pieprzem, omlet trzymać na ogniu do czasu, aż jajka się zetną, nie mieszać
190oC, piec ok. 30 minut, pieczone kotlety oprószyć mieloną papryką, podawać z makaronem i surówką, np. z papryki i cebuli.<br><br>&lt;tit&gt;Kapitański omlet z bekonem&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Bekon pokroić na grube plastry, a potem w słupki lub w kostkę, por oczyścić, odciąć korzonki i zielone liście, opłukać, pokroić w krążki, cebule obrać z łupin, pokroić w dużą kostkę, ziemniaki pokroić w dość dużą kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać, na patelni rozgrzać olej, włożyć bekon, zrumienić, dodać cebulę i por, poddusić, mieszając, dodać pokrojone ziemniaki, wlać rozkłócone jajka, oprószyć solą i pieprzem, omlet trzymać na ogniu do czasu, aż jajka się zetną, nie mieszać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego