Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
40 minut, aż soczewic zmięknie.
3 W tym samym czasie przygotować grzanki. Podgrzać olej do temperatury 190oC. Zdjąć skórkę z chleba i pokroić go w kostkę. Smażyć w koszyku do frytek, w głębokim oleju, aż do zrumienienia. Potem wyjąć koszyk z rondla i wysypać grzanki na talerz lub wyciągać je łyżką cedzakową. Osuszyć na pergaminie. Tuż przed podaniem posypać zupę grzankami.
ZUPY I PRZYSTAWKI 4
SUFLETY Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA I SZPINAKU
Wyśmienita potrawa na lekki lunch lub jako przekąska na proszony obiad. Dobrze komponuje się z chrupiącą bagietką, świeżym masełkiem oraz białym, wytrawnym winem.

rozpuszczone masło do posmarowania formy
2 łyżki tartej
40 minut, aż soczewic zmięknie.<br>3 W tym samym czasie przygotować grzanki. Podgrzać olej do temperatury 190oC. Zdjąć skórkę z chleba i pokroić go w kostkę. Smażyć w koszyku do frytek, w głębokim oleju, aż do zrumienienia. Potem wyjąć koszyk z rondla i wysypać grzanki na talerz lub wyciągać je łyżką cedzakową. Osuszyć na pergaminie. Tuż przed podaniem posypać zupę grzankami.<br>ZUPY I PRZYSTAWKI 4<br>SUFLETY Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA I SZPINAKU<br>Wyśmienita potrawa na lekki lunch lub jako przekąska na proszony obiad. Dobrze komponuje się z chrupiącą bagietką, świeżym masełkiem oraz białym, wytrawnym winem.<br>&lt;gap&gt;<br>rozpuszczone masło do posmarowania formy <br>2 łyżki tartej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego