Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
nie większych niż 1-1/2 łyżeczki. Natomiast już powyżej roku do posiłków można podawać od czasu do czasu trochę (1 łyżeczka) mąki sojowej oraz nieco pasty "miso".
Trzeba pamiętać, że dieta dziecka powinna być bogata w białko, ale nie należy w tym względzie przesadzać, ponieważ organizm nie ma zdolności magazynowania białka. Zaś produkty żywnościowe używane w żywieniu makrobiotycznym należą do pełnowartościowych, a więc zawierają również białko. Nie należy jednak zapominać, że produkty zasobne w białko powinny być podawane dzieciom systematycznie.
Jeżeli decydujemy się wprowadzić do diety makrobiotycznej dziecka niewielkie ilości produktów zwierzęcych w postaci białego sera czy mleka, starajmy się
nie większych niż 1-1/2 łyżeczki. Natomiast już powyżej roku do posiłków można podawać od czasu do czasu trochę (1 łyżeczka) mąki sojowej oraz nieco pasty "miso".<br>Trzeba pamiętać, że dieta dziecka powinna być bogata w białko, ale nie należy w tym względzie przesadzać, ponieważ organizm nie ma zdolności magazynowania białka. Zaś produkty żywnościowe używane w żywieniu makrobiotycznym należą do pełnowartościowych, a więc zawierają również białko. Nie należy jednak zapominać, że produkty zasobne w białko powinny być podawane dzieciom systematycznie.<br>Jeżeli decydujemy się wprowadzić do diety makrobiotycznej dziecka niewielkie ilości produktów zwierzęcych w postaci białego sera czy mleka, starajmy się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego